Masterpro Nivo Slider 3.xMasterpro Nivo Slider 3.xMasterpro Nivo Slider 3.xMasterpro Nivo Slider 3.x

Fortuna 67 aanwezig op alle afstanden tijdens Marathon Eindhoven 2023!

Wedstrijdverslag:

Een week voorafgaand aan het grootste hardloopevenement van het jaar in Eindhoven werd nog een zeer warme editie voorspeld met temperaturen rond de 25 graden. Op de dag zelf echter bleef het bewolkt en waren de omstandigheden met 18 graden goed te noemen. Goed om te zien dit jaar is dat onze dames en heren van Fortuna 67 op alle afstanden waren vertegenwoordigd met een totaal aantal van 29 deelnemers. Zo liep de jongelingen Ivar van der Sanden en Quinten Dekkers beiden zeer verdienstelijke tijden van 17.49 en 20 minuten rond. Een ander mooi apect is dat de afvaardiging vanuit Fortuna bestaat uit een breed deelnemersveld van jongens onder de 14 jaar tot en met masters 75+.  Zo waren op de ¼ marathon (10,55 kilometer) de zeer ervaren  (maar niet minder gedreven) Giel Mutsaarts en Peter Hellings actief.

Het hoofdevenement is toch de halve marathon (21,1 kilometer) en dat is ook terug te zien bij Fortuna 67. Een prachtige constatering is dat alle gelopen tijden door Fortuna 67 onder het gemiddelde liggen van de Nederlandse standaard! Snelste Fortunees op de halve marathon is in editie 2023 Jeffrey van Hout uit Olland met een schitterende tijd van 1:29:02 waarbij het extra prijzenswaardig is dat Jeffrey uitkomt in de categorie Masters 40 – 44 jaar!

De echte doorzetters mochten als eerste aantreden deze dag voor de hele marathon (42,2 kilometer). Dit jaar twee heren en een dame die zeer verdienstelijke tijden op de klok hebben gezet. Frontrunner Angelo Gevers (2:54:05) en Martijn Martens (2:58:58) kwamen beiden binnen met tijden ruim onder de magische 3 uur grens (en daarmee een notering in de befaamde sub 3 uur lijst van Runnerswold).  Loes van Wershoven uit Nijnsel mag het uitlopen van een marathon ook bijschrijven op haar palmares met een mooie tijd van 4:26:26.

Naast alle Fortunezen willen wij via deze weg alle deelnemers uit Sint-Oedenrode feliciteren met het uitlopen van de halve of hele marathon!

In het zonnetje:

Fortuna marathon eindhoven 2023De vele trainingskilometers hebben geleid tot mooie resultaten waarbij ik graag ook Henk Heijmans wil bedanken die als fietser/begeleider en routeplanner veel tijd heeft vrijgemaakt hiervoor. Zonder dit soort vrijwilligers kan een club niet en wij hopen dan ook dat hij dit nog lang wil blijven doen.

Klik hier voor de volledige uitslag van Fortuna

En nu?

Het cross seizoen staat op het punt van beginnen! Zo hebben we onder andere vijfmaal de Rooise Crosslopen in park De Kienehoef (ook in november 2023) die gelden als clubkampioenschap, maar ook de Driedorpen Cross op 26 november 2023. Wil je een uitdaging dan is deze cross het proberen waard! Wedstrijdatleten, jeugd en  ook recreanten zijn van harte welkom! Inschrijven kan via www.inschrijven.nl of op de dag zelf. Zie voor details: www.fortuna67.nl .