Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Wandelaars omarmen duurzaamheid

Op zaterdag 25 en zondag 26 januari genoten 14.000 wandelaars van de prachtige natuur in de omgeving Egmond aan Zee. Gedurende twee dagen liepen de wandelaars over 10,5 of 21,1 km langs het Noordzeestrand en door het Noordhollands Duinreservaat.

De weersvoorspellingen in aanloop van het evenement waren gunstig. De deelnemers hebben genoten van het zachte maar grijze winter wandelweer. In de sporthal De Watertoren was twee dagen het decor van uitzinnige gezelligheid.

Stap voor stap naar duurzaam evenement  
Deelnemers zijn opgeroepen zwerfafval mee te nemen van het strand en uit de duinen en dit in te leveren bij de finishlocatie. Dit is goed opgepakt door de wandelaars, honderden deelnemers zijn langsgegaan bij de stand van Gejut in de sporthal voor informatie of om zwerfafval in te leveren. Gejut is een partij die van gejut materiaal (strandafval) kunstwerken maakt om aandacht te vragen voor milieuvervuiling. Verder had de organisatie verschillende watertappunten op de route geplaatst waar wandelaars hun bidons konden vullen. De grote grazers in het Noordhollands Duinreservaat lieten zich ook met enige regelmaat zien. 

George en Marij Zoontjens en enkele Sportief Wandelaars van Fortuna67 deden ook mee voor de 17e keer zelfs. Op vrijdag aangekomen met wind en een grijze lucht. Later in restaurant “westen wind” heerlijk de dag afgesloten. Op zaterdag morgen met de zuiden wind mee langs het strand .Daar werden we op de verzorgingspost opgevangen met koffie en een doedelzak speler. Via de duintoppen en vele trappen bereikten we na 2,5 uur de sporthal. Hier was het gezellig en konden we de vele kunst stukken gemaakt van afval bewonderen. Na een goede pasta maaltijd is het goed slapen.

Zondag morgen werden we wakker zonder vorst met een grijze lucht. Met de zuiden wind op kop naar de duin met een oversteek op 3 km. Na de koffie met een koekje de 2 e klim partij over de duintop .Toch een hele klus en nu een golvend parkoers met heuvels in de duinen kwamen we na 12 km moe maar voldaan terug in Egmond aan Zee. Na de verdiende medailles en massage keerden we terug naar het hotel voor een heerlijk warm bad. Jammer dat er zo weinig wandelaars uit Rooi mee doen. Voor ons weer een geslaagd wandel weekend.

Groeten George Zoontjens.