Dinant 2022 Dinant 2022 Dinant 2022
  28augustus

Beste Fortunezen,

Het is eind mei en dus tijd om weer te starten met de voorbereiding van het weekend Dinant.

Het verblijf in een gite op camping Villatoile*, de gezelligheid die dat met zich mee brengt, maakt dat het jaarlijkse bezoek aan ‘Dinant’ nog springlevend is. Het hoogtepunt is natuurlijk ieder jaar de deelname aan de Descente de la Lesse, een wedstrijd (je mag het gerust een trail noemen) over 12.000 m of 20.750 m. op de laatste zondag van augustus (dit jaar op 28 augustus de 41e editie).
Er is echter ook een wandeltocht van 12 of 17 km met gids door de natuurrijke omgeving van Dinant.
En voor veel mensen belangrijk: Dinant valt dit jaar samen met Rooi kermis.

Dit jaarlijkse bezoek aan Dinant en de deelname aan de Descente de la Lesse heeft bewezen een succes te zijn en zeer goed voor de teambuilding.

Dus wat let u: neem ook eens deel aan dit supergezellige weekend eind augustus. Je kunt b.v. op vrijdag of zaterdag per auto naar Dinant reizen, maar het is ook mogelijk om op vrijdag met een aantal anderen per fiets naar Dinant te gaan met een overnachting in hotel Belle-vie in Sint-Truiden.
De terugreis zal voor de meeste fietsers wel op zondagmorgen zijn, de meeste lopers zullen op zondag laat in de middag terug reizen, terug reizen op maandagmorgen is ook mogelijk en kost je weinig meer.

De schoolvakantie is dit jaar tot en met 4 september, dus neem gerust als toetje van de vakantie je kinderen mee. Je kunt met je gezin op vrijdagmiddag naar Dinant komen en 's-zondags weer terug. Er is plaats genoeg om in de gîte te overnachten, maar er is ook een prima camping aanwezig. De Camping ligt aan de Lesse en wat is er gezelliger om dan met de kinderen b.v. op zaterdag met een kano de Lesse af te varen. Vindt u het leuker om met de kinderen te kamperen; dat kan natuurlijk ook, ruimte in overvloed.
Je kunt dan zelf je eten bereiden of je kunt bij de groep in de gîte aanschuiven.
Er is op zondag ook een jeugdloop over 1 en 2 km, afhankelijk van de leeftijd. De deelname daaraan is gratis.

We nodigen daarom iedereen uit om aan dit Fortunaweekend deel te nemen. Zeker weten dat u naderhand zegt: dat was gezellig, dat doen we volgend jaar weer!

Zoals gezegd, het is ook mogelijk om per fiets naar Dinant te gaan. De voorbije jaren is dit een succes geworden, met een stijgend aantal deelnemers, die ook dit jaar op vrijdag vertrekken. Het gaat bij de heenreis om twee etappes met nachtverblijf op ongeveer de helft van de reisafstand. Aankomst op zaterdag. Op zaterdag rond 17.00 u is dan de groep compleet.

Zoals altijd wordt voor eten en drinken gezorgd. Ga mee en proef de gezellige clubsfeer in een prachtige omgeving tussen onze zuiderburen. Het is maar twee uurtjes autorijden. De kosten zijn afhankelijk van het aantal overnachtingen. Zet zondag 28 augustus in je agenda, en meld je aan bij Peter Hellings vóór 1 juli a.s. De formaliteiten worden daarna geregeld.

Gegroet Peter Hellings.

* Om misverstanden m.b.t. de kosten van de overnachting te voorkomen:

Bij 1 overnachting, b.v. van zaterdag op zondag, dient men de gîte te verlaten uiterlijk 10.00 u zondagmorgen.
Daarom zit in het inschrijfgeld voor de lopers ook de overnachting van zondag op maandag.
Dat geeft je de mogelijkheid om je op zondagmorgen rustig voor te bereiden en na de wedstrijd te douchen en nog wat te eten.
Kom je op vrijdagmiddag dat moet je ook de overnachting van vrijdag op zaterdag extra boeken en het avondeten is niet inbegrepen.
Fietsers, die op zondag de deelnemers aan de wedstrijd willen aanmoedigen en tot na de wedstrijd blijven of zelf deelnemen, dienen dus ook de aanvullende overnachting van zondag op maandag te boeken.

Klik hier om naar het inschrijfformulier te gaan!

Vaderdaglopen 19 juni 2022

IMG 3290 kopie Groot

Klik voor de uitslagen op de afbeelding                                                       

Peter Kramer maakt onderstaande foto's:
MooiRooi maakte onderstaande foto's:

 

41e Descente de la Lesse Dinant 28 augustus 2022

JF Mobile Menu Pro