Masterpro Nivo Slider 3.xMasterpro Nivo Slider 3.xMasterpro Nivo Slider 3.xMasterpro Nivo Slider 3.x

Dinant 2016 Dinant 2016 Dinant 2016 Dinant 2016 Dinant 2016

Beste Fortunezen,

Het is half april en dus tijd om weer te starten met de voorbereiding van het weekend Dinant.

Het verblijf in een gite op camping Villatoile, de gezelligheid die dat met zich mee brengt, maakt dat het jaarlijkse bezoek aan ‘Dinant’ nog springlevend is. Het hoogtepunt is natuurlijk ieder jaar de deelname aan de Descente de la Lesse, een wedstrijd (je mag het gerust een trail noemen) over 12.000 m of 20.750 m. op de laatste zondag van augustus (dit jaar 28 augustus).

BrugLesseVanaf dit jaar is het parkoers enigszins gewijzigd. Er is een voetgangers- annex fietsbrug over de Lesse aangelegd. Voor de deelnemers aan de wedstrijd is dat wellicht wel goed om te horen: ze hoeven niet meer over de berg bij het kasteel.
Eigenlijk is het parkoers nu weer gelijk aan dat van een jaar of 7 geleden, toen er op de plaats van de huidige vaste brug altijd een houten noodbrug lag.

 Dit jaarlijkse bezoek aan Dinant en de deelname aan de Descente de la Lesse heeft bewezen een succes te zijn en zeer goed voor de teambuilding.

Dus wat let u: neem ook eens deel aan dit supergezellige weekend eind augustus. Je kunt b.v. op vrijdag of zaterdag per auto naar Dinant reizen, maar het is ook mogelijk om op donderdag met een aantal anderen per fiets naar Dinant te gaan met een overnachting in Tongeren.
De terugreis zal voor de meesten wel op zondagavond zijn, maar terugreizen op maandagmorgen kost je weinig meer.

Omdat het nog schoolvakantie is, kunnen ook gezinnen met kinderen deelnemen. De Camping ligt aan de Lesse en wat is er gezelliger om dan met de kinderen b.v. op zaterdag met een kano te Lesse af te varen. Vindt u het leuker om met de kinderen te kamperen; dat kan natuurlijk ook, ruimte in overvloed.
Je kunt dan zelf je eten bereiden of je kunt bij de groep in de gite aanschuiven.

Hoogteprofiel Er is op zondag ook een jeugdloop over 1 en 2 km, afhankelijk van de leeftijd. De deelname daaraan is gratis.

We nodigen daarom iedereen uit om aan dit Fortunaweekend deel te nemen. Zeker weten dat u naderhand zegt: dat was gezellig, dat doen we volgend jaar weer!

Zoals gezegd, het is ook mogelijk om per fiets naar Dinant te gaan. De voorbije jaren is dit een succes geworden, met een stijgend aantal deelnemers, die op donderdag vertrekken. Het gaat bij de heenreis om twee etappes met nachtverblijf op ongeveer de helft van de reisafstand. Aankomst op vrijdag. Op zaterdagmiddag is dan de groep compleet.

Zoals altijd wordt voor eten en drinken gezorgd. Ga mee en proef de gezellige clubsfeer in een prachtige omgeving tussen onze zuiderburen. Het is maar twee uurtjes autorijden. De kosten zijn afhankelijk van het aantal overnachtingen. Zet 28-8 in je agenda, en meld je aan bij Peter Hellings vóór 1 juli a.s. De formaliteiten worden daarna geregeld.

Gegroet Peter Hellings.

Klik hier om naar het inschrijfformulier te gaan!