Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

-2012-11-4 2e Marathon van Rooi

Marathon, over de trainingsrondjes van Fortuna

Door Lukas van der Storm
e
-mail: I.vdstorm@ed.nl

Sint-Oedenrode ? Het oranje-wit van atletiekvereniging Fortuna '67 kleurt op zondag 4 november de straten van Sint-Oedenrode. De club bereidt zich voor op de tweede editie van de Rooise marathon, die eens in de vijf jaar op het programma staat. Een bijzondere gelegenheid dus voor de thuislopers, die ruim drie maanden toewerken naar een topprestatie op de klassieke afstand.

De marathonlopers trekken er wekelijks op zondag op uit voor een lange duurloop, naast de reguliere clubtrainingen op maandag- en woensdagavond. Bijna elke training werken ze in groepsverband af, meestal onder leiding van trainers Leo van Kampen en Jos Dekkers. "Ik loop eigenlijk nooit alleen", vertelt Henry Wijffelaars.
"Trainen in een groep is een stuk leuker. Een beetje bijpraten onderweg is een goede afleiding
." De Rooienaar heeft zich ontwikkeld tot een echte marathonloper. Sinds 1996 waagde hij zich al meer dan twintig keer aan het 42,195 kilometer lange avontuur. "Bij mij is hoe langer hoe beter. Ik doe de lange trainingen graag. Liever dan een vijf of tien kilometer. Als ik dan een beetje in mijn ritme zit, is het al afgelopen."
Wijffelaars mag dan inmiddels dik in de vijftig zijn, veel sleet zit er nog niet op. "Ik heb al mijn marathons tussen de 3.15 en de 3.30 gelopen. Het gaat nu goed, dus ik ga gewoon voor die 3.15." Zoveel ervaring als Wijffelaars heeft Rikie Huyberts nog niet. Zij loopt haar tweede marathon. "De eerste liep ik in 2009 in Eindhoven. Dat was de dag na mijn vijftigste verjaardag. Een mooi moment om zo'n belofte in te lossen."

Training marathon 2012 3 Foto Ton van de Meulenhof

Lopers van atletiekvereniging Fortuna '67 zijn in volle voorbereiding op de Rooise marathon, zowel individueel als in estafettevorm. De groepstrainingen worden op de fiets begeleid door trainers Jos Dekkers en Leo van Kampen.

Vanwege problemen met haar bloeddruk moest ze in 2010 echter noodgedwongen stoppen met hardlopen. "Stap voor stap ben ik een jaar geleden weer begonnen.
Pas de laatste maanden durfde ik weer aan een marathon te denken. . Inmiddels gaat het prima: ik heb alle afstanden goed doorstaan." Ook Jorrit Dekkers - telg uit de bekendste Rooise loopfamilie en zoon van trainer Jos - waagt zich drie jaar na zijn eerste weer aan de marathon. Hij beleefde een onvergetelijk debuut: in 2009 maakte hij van de marathon van New York een heus familiefeest. Samen met broers Coen, Thijs en Joep stond
hij aan de start
. Ondanks een moeilijk slot finishte hij in 3.09 als tweede van de familie. New York was speciaal, maar een marathon op eigen bodem is dat ook", blikt hij vooruit. "Ik loop straks over mijn eigen trainingsrondjes. En de volgende kans is pas weer over vijf jaar. Dat maakt deze Rooise marathon toch wel erg bijzonder."

Marathon Rooi voor individuele loper, maar ook in estafettevorm

SINT-OEDENRODE - Eindhoven, Rotterdam, Amsterdam, Enschede.
Het leeuwendeel van de marathons voltrekt zich in steden
. Hilvarenbeek is al jaren een uitzondering, maar ook Sint-Oedenrode stelt eens in de vijf jaar juist zijn ruime buitengebied open voor de klassieke 42.195 kilometer. Dat gebeurt in de jubileumjaren van Fortuna '67. In 2007 was de eerste editie, op 4 november volgt de tweede en 2017 staat al omcirkeld op de langetermijnkalender van de club. Het parcours bestaat uit twee lussen. Na de start om 11.00 uur op de Zwembadweg loopt de eerste helft van de route in westelijke richting door het buitengebied naar Boskant en Olland. Halverwege keren de lopers terug in Rooi en volgt een oostelijke lus door het buitengebied en Nijnsel. Behalve de individuele marathon is er ook een teamwedstrijd. Ploegen van maximaal zes personen mogen elkaar daarbij naar believen afwisselen. Inschrijven - ook voor teams - kan nog tot zondag 28 oktober.
->www.Fortuna67.nl

Parcours marathon Sint-Oedenrode

Marathon shirt

Marathonshirt tbv website Custom

Bestellen van een shirt is niet neer mogelijk.
Er zijn nog enkele shirts in voorraad.

Om die te kopen, mail snel naar dit adres