Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

-2001 Training voor Drie Dorpenloop

'Hardlopen inspanning die ontspannend werkt'

Door onze correspondente
C
orrie Bekkers

"Kom jongens, even de beenspieren rekken en strekken. Vooral de kuiten zijn belangrijk. Nu, op je tenen, handen in de lucht. George Zoontjes, trainer bij Fortuna '67, begint voor een looptraining altijd met de warming-up. "Het hele bewegingsapparaat moet soepel zijn." Ondanks een druilerige motregen die doornat maakt lopen de mannen en vrouwen vanaf sportpark de Neul in Sint-Oedenrode naar het kruispunt te Best.

BEHOORLLJKE KLIMKES IN DRIEDORPENLOOP

In het donker en met reflecterende hesjes aan. Heen en weer. Want zij bereiden zich voor op de driedorpenloop van zondag 4 maart. Deze trimloop van drie, zes, negen of twaalf kilometer is georganiseerd voor de leden van sportvereniging Fortuna '67.
Maar ook individuelen zijn welkom.

"De driedorpenloop tussen Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode kent een verschrikkelijk mooi parcours", verzekert Peter Slits, secretaris van het wedstrijdcomité. "Het traject is afwisselend, kent geen lange rechte stukken en loopt door de bossen. Er schuilen behoorlijke klimkes en stevige heuvels in de crossloop.

 

  • Leden van sportvereniging Fortuna '67 warmen zich op voor hun trainingsloop.

Maar de paden zijn gewoon op spikes te belopen." Voor de meeste leden van Fortuna, uitgezonderd de wedstrijd- en marathonlopers, maakt het niet uit in welke tijd zij een crossloop beëindigen. Wél belangrijk is het uitlopen van de afstand. Alleen dat betekent overwinning. De leden van Fortuna kunnen zelf de dag bepalen waarop zij in groepsverband willen lopen. Want drie dagen per week zijn er verschillende trainingsgradaties onder leiding. Daarnaast geeft het weekend alle mogelijkheden tot deelname aan wedstrijden en hele of halve marathons. Na een drukke werkdag kijkt voorzitter Henry Wijf.felaars uit naar de avondloop. Tijdens de kilometers verdwijnen stress of hoofdpijn. "Hardlopen betekent een inspanning die ontspannend werkt." Dat vindt ook de 73-jarige Karel Verberk. Hij rent vrolijk met de 'jonkies' nog tien tot twaalf kilometer. "Ik ben dan nauwelijks moe. Ik loop liever dan dat ik fiets."

Hoewel de dames loopsters vinden dat zij vergeleken met de heren maar wat 'lummelen', zijn ze zeer sportief bezig. Tineke loopt al twintig jaar en bouwde haar conditie op tot een volledige marathon. Marianne dwingt zich momenteel tot drie à vier keer trainen per week, want zij loopt in november de marathon in New York. "Het is fijn om in een groep te trainen. De groep laat je niet in de steek. Vooral 's avonds in het donker is dat belangrijk. De snelsten hoeven zich niet in te houden. Zij lopen vooruit en halen de 'langzamen' weer op.
We vormen een solidaire vriendengroep."


De driedorpenloop start zondag 4 maart om 11 uur aan de Koevering te Veghel nabij de Hertog Jan Manege Gele borden wijzen de weg. Inschrijve kan vanaf 9.30 uur nabij de start. Tot 16 j t f 4 per persoon. boven 16 jaar f 6.

Marathon shirt

Marathonshirt tbv website Custom

Bestellen van een shirt is niet neer mogelijk.
Er zijn nog enkele shirts in voorraad.

Om die te kopen, mail snel naar dit adres